skip to Main Content
TOTO & MEPA importør i Skandinavien

Det papirløse toilet får sit gennembrud i 2015

2015 bliver året, hvor de papirløse toiletter får det egentlige gennembrud. Leverandørerne har brugt det seneste år til at positionere sig, og finde frem til de forhandlere, der er i stand til at rådgive og installere. Der arbejdes med vækstrater på mellem 25 og 50 pct.

Fra at være et absolut high-end produkt, som kun de færreste havde råd til, er produktet videreudviklet og forsynet med features, der bringer pris/ydelse forholdet i et niveau, som vil tiltale de mange, som også ønsker høj kvalitet og design i boligens badeværelse.

-I takt med at flere og flere rejser til Østen stiger interessen for toiletter med washlet-funktioner. Man finder ud af, at det både er hygiejnisk og behageligt at benytte et toilet, hvor det ikke er nødvendigt at bruge papir, siger direktør Olaf Dall Lindgreen. Han står i spidsen for firmaet Lindgreen & Cordes, der repræsenterer verdens største producent, japanske Toto, på det nordiske marked.

Det var Toto, der for 30 år siden opfandt det papirløse toilet, og siden har solgt flere end 33 millioner washlets – flertallet i Østen, men de senere år er både England, Frankrig, Tyskland og Italien blevet store markeder. Nu kommer turen til Norden.

Toto står bag flere nyskabelser, eksempelvis det roterende tornadoskyl, der ikke udsender bakteriefyldte aerosoltåger. Det er bl.a. derfor, at Totos innovative evne beskrives som sanitetsbranchens svar på Apple Computer.

Blandt de funktioner, som skal gøre det interessant at få et washlet, er et fjernbetjent toiletsæde, sensorstyret låg og regulerbar sædetemperatur, justerbare skyllearm med tre dyser, hvor vandstyrken og vandtemperaturen er regulerbar. Skyllearmen kan indstilles til to brugere. Varmen i den automatiske tørrefunktion kan reguleres fra 35 til 55 grader. Endelig er der også automatisk lugtsanering, energisparefunktion, og den automatiske rengøring af dyser og kumme sker med elektrolysebehandlet vand.

-Det er ikke blot i private hjem vi i 2015 vil se en stigende anvendelse af de papirløse toiletter. Også i den offentlige sektor, hvor toiletternes funktioner kan overflødiggøre assistance ved toiletbesøg, siger Olaf Dall Lindgreen, og fortsætter:

-Rigtig gode washlets og papirløse toiletter med alle vigtige funktioner fås i dag for omkring 30.000 kr. Er det dyrt? Måske, men prøv at betragt toilettet som et møbel på linje med hjemmets high-end fjernsyn. Så er prisen måske rimelig, og man får et produkt som er med til at give hjemmet stil. Og hånden på hjertet. Det kan vi jo godt li’.

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Søg