skip to Main Content
TOTO & MEPA importør i Skandinavien

Slut med 11-tallet i toilettet

Vi bruger det alle flere gange dagligt – toilettet. Alligevel er det noget, vi sjældent taler om, men vi lægger skam mærke til om, det er pænt og rent. Derfor skurer og skrubber vi på livet løs. Er det ikke nok, tager vi aggressive midler eller endda pimpsten i brug – for rent skal det være.

Resultatet er, at vi slider toiletkummens overfladebelægning tynd, og så er det, at kalken fra skyllevandet har mulighed for at aflejre sig, og sætte sig som et langt 11-tal bagerst i kummen. Og ofte kommer der også andre kalkaflejringer, der hvor skyllevandet kommer ind i kummen.

11-tallet er irriterende, og får mange til efter fem-seks år at udskifte toilettet. Det kan simpelthen ikke holdes rent.

En af verdens største sanitetsproducenter, japanske Toto, har løst ”tal-problemet” med præsentationen af det kantløse toilet, hvor der simpelthen ikke er nogen skyllekant. En speciel glat glasur betyder, at rengøringen kan foregå med en microfiberklud i stedet for med kulørte rengøringsmidler. På traditionelle toiletter med en almindelig glasur bør microfiberklude ikke anvendes, da det slider glasuren. Dermed kan kalken binde direkte på toilettets keramik. Og så er problemet der.

Toto – der betragtes som sanitetsbranchens svar på Apple Computer, når det handler om innovation og nytænkning – har udviklet et roterende tornadoskyl, hvor hele kummen skylles ren hver gang. Samtidig er toiletsædet lavet af en smudsafvisende porrefri silikonebelægning, som hindrer misfarvning og letter rengøringen væsentligt. Endelig er støjen ved skyl, det laveste i sanitetsbranchen.

-Tyske undersøgelser har afsløret, at de traditionelle toiletter ved skyl udsender en bakteriefyldt aerosoltåge i op til halvanden meter fra toilettet. Det vil sige, at tandbørsten i mange hjem bliver ramt af de små partikler. Samme undersøgelse viser, at det roterende tornadoskyl ikke frembringer aerosoltåger. Derfor vælger flere og flere institutioner nu Toto, siger direktør Olaf Dall Lindgreen. Gennem firmaet Lindgreen & Cordes repræsenterer han Toto på det nordiske marked.

De fleste kantløse toiletter er væghængt, men findes også i ”back to wall” versioner. Det letter rengøringen betydeligt. Arbejdsstudier viser, at professionelle rengøringsassistenter bruger et minut mindre på rengøringen af et TOTO toilet end af modeller fra andre producenter. Det ene minut bliver til mange timer på årsbasis. Det har betydning, når skoler og institutioner sammenligner priser og vælger sanitet.15

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Søg