skip to Main Content
TOTO & MEPA importør i Skandinavien

Tak til DR TV for afsløring af bakteriebombe

Debatindlæg sendt til danske medier torsdag den 14. januar 2016.

Tak til DR TV for afsløring af bakteriebombe
Af Teknisk chef Evald Cordes
Lindgreen & Cordes
Dyntvej 64, 6310 Broager

Danske badeværelser er de rene bakteriebomber. Det dokumenterede DR’s TV udsendelse ”Sundhedsmagasinet” forleden.

En uvidenskabelig, men dog praktisk og anskuelige test afslørede, at når man skyller ud i et ganske normalt toilet, medfører det, at mange små bakteriefyldte vandpartikler spredes ud i hele lokalet, og sætter sig eksempelvis på tandbørster o. lign.

Jeg tror, vi er mange, der gerne vil sige tak til DR for en god og seriøs udsendelse, hvor danskerne blev gjort opmærksom på et problem, kun få er opmærksomme på. Udsendelsen får med garanti mange til at flytte lidt rundt på tingene i badeværelset, og så huske at slå brættet ned.

At der spredes bakteriefyldte vandpartikler ud i badeværelset, når der trækkes i toilettet, har bl.a. tyske forskere bevist flere gange. Det har ført til, at mange sygehuse – også danske – i dag vælger toiletter med roterende skyl. Herfra kommer ingen vandpartikler ud i lokalet.

Japanerne, der vel har verdens højeste hygiejne, når det handler om bad og toiletforhold, har arbejdet med problematikken i mange år. Det har ført til udvikling af toiletter med roterende skyl, uden skyllekant som kan skjule bakterier, og med en ”slip-let glasur”. Disse toiletter er hastigt på vej ind på både det europæiske og danske marked.

Derfor er det mit håb, at TV udsendelsen får danskerne til at tænke sig lidt bedre om, når de renovere eller bygger nyt. For nogle få hundrede kroner ekstra, kan man forbedre den danske toilethygiejne betydeligt.

En forsmag til programmet, der næsten viser hele testen, kan ses her.

Hele udsendelsen fra DR kan ses her
(Kan ses indtil: 11. februar 2016)

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
Søg